Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan’ın coşkusunu tüm kente yaydı. Büyükşehir Belediyesi’nin birçok dairesinin öncülüğünde Babil Kavşağından Galatasaray Meydanı’na kadar alanda kurulan stantlardan oyun alanlarına, çocuklara yönelik atölyelerden tiyatroya kadar birçok etkinlik gün boyu sürdü. Etkinliklerde çocuklar aileleri ile birlikte doyasıya eğlenip Ulu Önder’in kendilerine armağan ettiği bayramın tadını çıkardılar.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümünde bayram coşkusunu kente yaydı. Büyükşehir Belediyesi’nin birçok dairesin öncülüğünde Babil Kavşağı’ndan Galatasaray Meydanı’na kadar alanda kurulan stantlardan oyun alanlarına, çocuklara yönelik atölyelerden tiyatroya kadar birçok etkinlik gün boyu sürdü.
Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hazırladığı programlar ile haftalar öncesinden tüm ilçelerde farklı etkinlikler ile kutlanmaya başlayan 23 Nisan coşkusunu, çocukların yanı sıra anne-babalarda yaşadı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın mutluluğunu doyasıya yaşayan çocuklar ise birbirinden güzel etkinliklerle günün tadını çıkardılar.
Etkinlikler gün boyu sürdü
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin koordinesinde Babil Kavşağı’ndaki sahne etkinlikleri kapsamında disko ve yarışmalar, ilüzyon gösterisi, çocuk zumba, 7’den 77’ye etkinliği, jonglör gösterisi, bubble şov, tahta bacak ve şişman palyaço şov etkinlikleri düzenlendi. Sahne etkinlikleri alanında gün boyu çocuklara mini bayrak, balon, pamuk şeker, patlamış mısır dağıtımı yapıldı. Atölye çalışmaları kapsamında ise; deney atölyesi, kitap atölyesi, el işi atölyelerinin yanı sıra alanda Bilimbüs ve Kitobüs de yer aldı. Ayrıca gün boyu oryantiring ve çocuk yogası yapıldı. Şişme oyun gruplarında çocuklar gönüllerince oynadı, masal karakterleriyle fotoğraf çektirdi.
Ayrıca Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin uzun süredir yürüttüğü Üretici Kadın Stantları projesi kapsamında depremzede üreticiler için Galatasaray Meydanı’nda kurulan ‘Deprem Dayanışma Pazarı’nda Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş gibi deprem bölgesi olan illerden Mersin’e gelen ve Büyükşehir Belediyesi’nin geçici barınma alanlarında yaşayan depremzede üreticiler birbirinden güzel ürünlerini Mersinlilerin beğenisine sundular.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi öncülüğünde de Galatasaray Meydanı’nda bir dizi eğlenceli etkinlik düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu ‘Çocuk Şarkıları’ etkinliği ile 23 Nisan’a özgü şarkılar çaldı, çocuklar gönüllerince eşlik edip dans etti. ‘Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar’ etkinliği kapsamında mini clup, interaktif dans, curcuna kukla şov, drama oyunları ve geleneksel oyunların yanı sıra ‘Koca Ayı’nın Rüyası’ oyunu sergilendi. Sosis balon şov ve yüz boyama etkinliğinde ise çocuklar kahkahalarını tutamadı. Mersin Büyükşehir Belediyesi çocuk kursiyerlerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi de yöresel oyunları sergiledi. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ isimli kuklalı çocuk oyununu minik seyircilerle buluşturdu.
Etkinliklerde, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, Tarsus Kültür Park ve Galatasaray Meydanı’nda voleybol, badminton, dart, futbol, basketbol, mini parkur, masa tenisi gibi eğlenceli etkinliklerle çocuklarla bir araya gelirken, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı da çocuklar için Atatürk köşesi hatıra fotoğrafı alanı oluşturdu.
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, etkinlik alanında çocuklara çilek fidesi dağıtarak saksılara diktirdi. Ekipler, doğayı tanıma ve tarım çalışmaları yaptı. Ayrıca Tarsus Doğa Parkı çocuklara 23 Nisan günü ücretsiz hizmet verdi.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, çevreci sanat atölyesi, çevreci çocuk zeka oyunları, çevre bilinçlendirme ve broşürle hizmet tanıtımı yaptı. Ulaşım Dairesi, 8 noktadan yolcu transferi gerçekleştirdi. Büyükşehir’in ise 2 seyyar tuvaleti alanda vatandaşlar için yer aldı.
Zabıta Dairesi ekipleri, olası kayıp olaylarına hızlı müdahale edebilmek için etkinlik alanında konuşlandı. Trafikte de yönlendirme yapan ekipler, kurulan üretici stantlarının 4 gün boyunca güvenliğini sağladı. Fen İşleri Dairesi ise etkinlik alanında olası elektrik kesintilerine karşı önlem aldı. Üretici kadın stantlarının aydınlatmasını sağladı.
Tarsus Kültür Park’ta da çocuklar keyifli dakikalar yaşadılar
Kent geneline yayılan 23 Nisan kutlama programları Tarsus’ta Kültür Park içerisinde de gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ adlı kuklalı çocuk oyunu, parkın doğal ortamında kurulan sahnede miniklere sunuldu. Çocukların oldukça keyifli dakikalar yaşadıkları tiyatro oyununu, aileler de ilgiyle izledi. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da Tarsus Kültür Park’ta ‘Çocuk Şarkıları’ konseri” düzenledi.
Tarsus Doğa Parkı çocuklara ücretsiz hizmet verdi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı, 23 Nisan dolayısıyla tüm çocuklara ücretsiz olarak hizmet verdi.
Kent içi ve farklı illerden binlerce vatandaşın akın ettiği Tarsus Doğa Parkı’nda çocuklar çifte bayram mutluluğunu, parkın eşsiz ortamında doyasıya eğlenerek yaşadı.
‘Deprem Dayanışma Pazarı’na ilgi yoğun oldu
Galatasaray Meydanı’nda kurulan stantlarda yer alan Hatay’dan gelen Özgür Doğru, “Çok mutlu oldum. Zaten ilk haberi aldığımızda eşimle, çocuklarla paylaştım ve gereken hazırlıklara başladım. Buraya geldiğimizde endişelerimiz vardı. Yeni bir şehir. Her şeyi geride bırakıp buraya geldik. Bizim için oldukça zor bir dönemdi. Büyükşehir’den bu haberi aldığım zaman çok mutlu oldum ve hazırlıklara başladık. Bu yüzden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Biz de kendi ürünlerimizi tanıtma imkanı bulduk”
Hatay’dan geldiğini söyleyen öğrenci Ece Reyhan, “Gerçekten çok güzel. Biz de kendi ürünlerimizi tanıtma imkanı bulduk. Özellikle kömbe, katıklı ekmek ve diğer pasta çeşitlerimiz bulunmakta. Buradaki halk da bunu çok beğendi. Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
“Depremzedelerle ilgilenen Türkiye’deki en iyi belediye”
Antakya Samandağ’dan gelen Nihal Kara da “Depremzedelerle ilgilenen Türkiye’deki en iyi belediye. Maddi manevi her konuda yanımızda oldu. Ben o kadar memnun kaldım ki anlatamam. Ne söylersek ‘hemen, peki, hallederiz’ diye bizimle birlikte oldular. Antakya yöresine ait biberli ekmeğimiz, içli köftemiz, kömbemiz var. Kendi el emeğim olan çantalar var. Üretici kadınlarla burada buluştuk ve onlar çok yardımcı oldular. 4 gündür burada satış yapmaktayız. Çok şükür bize çok büyük destek oldu maddi olarak” ifadelerine yer verdi.
Hatay Antakya’dan gelen Maviş Aracı, “Ürünlerimi Antakya’dan getirdim. Depremde bütün dükkanlarımız mahvoldu. 3 tane dükkanımız vardı. İlk depremde kendi eşyalarımı aldım. 2. depremde hepsi yıkıldı. Öyle geldim, burada satış yapıyorum. Mersin Belediyesi’nden, iyi insanlardan Allah razı olsun. Bize destek çıkıyorlar. Bunları satıp evimize eşya alıyoruz” dedi.
“23 Nisan deyince mutluluk, eğlence hissediyorum”
Büyükşehir’in sahildeki etkinliklerine katılan 10 yaşındaki Deniz Bengisu Şahin, “Atatürk’ün bizlere armağan ettiği bir gün 23 Nisan. 23 Nisan deyince mutluluk, eğlence hissediyorum” diye konuştu.
Etkinlikleri çok beğendiğini söyleyen Adem Kaya, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çok güzel, çok eğleniyorum” dedi.
Çocuklarıyla etkinliklere katılan Reyhan Deniz, “Bir depremzede olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçici barınma kompleksinde kalıyorum. Onlara çok teşekkür ediyoruz bize bu imkanı sağladıkları için. Bugün de 23 Nisan. Böyle bir etkinlik için bizi ağırladılar sağ olsunlar. Çok memnunuz. Çok güzel, eğlenceli çocuklarım için geldim. Bizim için buruk bir bayram ama burada onlarla beraber güzel vakit geçiriyoruz” ifadelerine yer verdi.
3 yaşındaki kızı ile Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun şarkılarını dinleyen Nihal Tepeliler, “Bizim günümüz, çocuklarımızın günü. Onlar mutlu olduktan sonra biz de çok mutlu oluyoruz. Böyle bir etkinlikte bulunmaktan da mutluyuz. Ben çok başarılı buldum, katılım da güzel” dedi.