BAŞKAN BOZAN ÇALIŞMALARI İLE GÖZ DOLDURUYOR

Author

Categories

Share

Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, gerçekleştirdiği çalışmalar ile sadece Nurhaklılardan değil çevre il ve ilçelerden de takdir topluyor.

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı İlhami Bozan, eğitimden sağlığa, kültür ve sosyal işlerden altyapıya kadar kentin tüm sorunları ile yakından ilgileniyor.

Nurhak’ın potansiyelini ortaya çıkarmak adına projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Bozan “Adeta doğa harikası olan ilçemizin daha da gelişmesi için ekiplerimizle birlikte 7/24 çalışıyoruz. Nurhak’ta düşük bütçe ile büyük işler başarıyoruz. Nurhak ilçesinde örnek bir belediyecilik sergilediğimizi düşünüyorum. Düşük bir bütçe ile gece gündüz çalışarak bütün vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kadar bütçe ile bizler örnek bir belediyeciliğimizi ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Nurhak Belediyesi’nin girişimleri ile tekstil atölyesi kuruldu ve burada üretilen ürünleri belediye çalışanlarımız giyecekler” dedi.

Önümüzdeki dönemlerde mandıra tesisi girişimi yapacaklarını söyleyen Başkan Bozan “Kendi öz kaynağımız ile 50 bin metre karelik alanda halk yaşam parkımızı kuruyoruz, kilit parke çalışmalarımız oldu. Her alanda bir belediyenin yapması gereken her şeyi yaprak üstüne de artı olarak ne koyabiliriz onu düşünüyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Nurhak Belediyesi’nin destekleri ile açılan tekstil atölyesi, ‘G.E.S.S by NURHAK’ markasıyla ihracata başladı. İlk parti ürünlerin İran’a gönderildiği atölyede çalışan kadınların diktikleri kıyafetler, şimdi de Fransa pazarına açıldı. Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, açılan tekstil atölyesinin, kadınların el emeğine verdikleri önemin yansıması olduğunu söyledi.

Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan şunları kaydetti: “Nurhaklı kadınların emeklerini kazanca dönüştürebilmeleri için her zaman yanlarındayız. Fikir üretip projeler geliştirmenin yanında girişimcilerin de destekçisi oluyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri de tekstil atölyesi oldu. Soner ve Gülşah Yemişçioğlu’nun belediyemiz desteği ile açtığı bu tekstil atölyesinde dikiş makineleri harıl harıl çalışıyor. 13 Nurhaklının istihdam edildiği bu atölyede; kadınlarımızın nasıl emek verdiğine ve özen gösterdiğine şahit oluyoruz.  Burada sabırla, özenle dikilen her ürünün sadece maddi boyutuyla ilgilenmiyoruz. Nurhaklı kadınların kendilerini geliştirmeleri, sosyal hayata ve iş hayatına atılmaları yönündeki katkısının daha çok olduğunun bilincindeyiz.”

Author

Share